Vaak lijkt het alsof de huid rond onze ogen als eerste veroudert, en daar is een goede reden voor: dit is een kwetsbaar gebied dat gevoelig is voor uitrekkingen en uitzakkingen van de huid. De huid rond onze ogen veroudert dus sneller dan andere gezichtsdelen en vertoont vaak vroegtijdig rimpels. Als een jeugdige uitstraling belangrijk is voor jou, dan is het levensbelangrijk om dagelijks een goede oogcrème te gebruiken.

Het probleem is dat er duizenden opties beschikbaar zijn op de markt, waardoor het moeilijk wordt om te weten waar je op moet letten tijdens je aankoop. En zelfs wanneer je goed op de hoogte bent, dan nog kan het ongelooflijk vermoeiend zijn om een product te vinden dat aan jouw eisen voldoet.

Hoe kies je de beste oogcrèmes op de markt?

Een goede huidverzorging speelt een cruciale rol in de strijd tegen veroudering. Het vinden van een effectieve oogcrème is echter niet zo eenvoudig. Vaak worden de beste oogcrèmes geadverteerd als “speciale formules” voor gevoelige en dunne huid. Er wordt ook vaak beweerd dat ze de wallen en donkere kringen doen verdwijnen. Maar in veel gevallen maken deze producten hun beloften niet waar.

Daarom hebben wij meerdere tientallen crèmes met elkaar vergeleken om de meest effectieve oogcrème te vinden voor jou: wij gaan op zoek gegaan naar de beste oogcrèmes die voedende ingrediënten bevatten, zoals bloedvat-vernauwende cafeïne en hydraterende hyaluronzuur. Deze stoffen helpen je om er weer helemaal geweldig uit te zien, ongeacht hoe weinig je de nacht voordien hebt geslapen.

Hieronder vind je een productselectie met de 5 beste oogcrèmes op de markt in 2021. Alle oogcremes die wij voor jou geselecteerd hebben zijn geschikt voor een bepaald huidtype en een specifieke zorg. Bovendien hebben ze een aantal eigenschappen die hen van andere goede oogcrèmes op de markt onderscheidt. Op het einde van dit artikel vind je in de conclusie onze favoriete oogcreme. Als je daarna nog twijfelt, kan je ook de koopgids lezen en meer ontdekken over de belangrijkste eigenschappen van een goede oogcrème. Lees nu verder om de beste oogcrèmes op de markt te ontdekken!

Inhoudsopgave

Top 5 oogcrèmes

ProductType HuidSoort zorgEigenschap 1Eigenschap 2
Biodermal OogcrèmeAlle huidenRimpels en fijne lijntjesHydrateertVerstevigend
Clinique All About Eyes OogcrèmeAlle huidenWallen & kringenParfumvrijAlcoholvrij
Biodermal Oogcrème Wallen & Donkere KringenRijpe HuidRimpels en fijne lijntjesVitaminerijkVerstevigend
Biodermal Anti Age OogserumRijpe HuidRimpels en fijne lijntjesHypoallergeenVerstevigend
Vichy Mineral 89 oogcremeRijpe HuidWallen & kringenHydratatieVerstevigend

1. Biodermal Oogcrème – Beste koop oogcreme

De Biodermal Oogcrème is de beste anti rimpel oogcreme voor de verzorging van kwetsbare huid rondom je ogen en beschermt ook tegen verouderingsverschijnselen. De huid rondom de ogen is zeer dun en kwetsbaar en vertoont meestal vroegtijdig tekenen van huidveroudering. Deze nieuwe oogcrème bevat ingrediënten die zeer gunstig zijn om ruipere huiden te verstevigen. Deze formule gebruikt een mix van drie peptiden:

 • Acetyl Tetrapeptide-5
 • Palmitoyl Tripeptide-1 en Palmitoyl Tetrapeptide-7
 • Nyacinamide (vitamine B3)

Deze peptiden verstevigen de huid en verbeteren de huidelasticiteit, waardoor wallen en donkere kringen minder zichtbaar worden en waardoor je weer een stralende blik krijgt.

Een efficiënte oogcrème die geschikt is voor alle huidtypes

De Biodermal Oogcrème is een goede oogcrème die zeer polyvalent is en geschikt is voor alle huidtypes. Bovendien is deze beste oogcrème tegen wallen ook parfumvrij, en hyaluronzuur zorgt er voor dat de huid goed gehydrateerd wordt bij het aanbrengen van deze dagcrème.


De Shea boter en de abrikozenpitolie verzachten én voeden de huid, terwijl de vitamine C en E de huid beschermen tegen veroudering. Bovendien is de Biodermal Oogcrème helemaal niet zo duur in vergelijking met andere merken. De tube gaat lang mee en is een interessante keuze voor het bestrijden van rimpels en fijne lijntjes.

Voordelen:

 • Goed voor alle huidtypes
 • Hydraterend
 • Smeert goed uit
 • Irriteert niet
 • Goedkoop

Nadelen:

 • Geen SPF

2. Clinique All About Eyes Oogcrème – Best geteste oogcreme

De About Eyes oogcrème van Clinique is een goede oogcrème met een lichte textuur. Deze oogcrème van Clinique werd speciaal ontwikkeld om wallen en donkere kringen rond de ogen te bestrijden. Door haar lichte textuur is deze oogcrème geschikt als primer onder een laag make-up. Het leuke aan deze oogcrème, is dat het geschikt is voor elke type huid.

De Clinique All About Eyes beste oogcrème hydrateert en versoepelt ook de zone rond de ogen.

Minimaal gebruik van chemische stoffen voor minimale irritatie

De Clinique All About Eyes beste oogcrème tegen wallen gebruikt weinig chemische producten en alcohol, waardoor de huid minimaal geïrriteerd wordt. Daarom is deze goede oogcrème geschikt voor alle huidtypes. Deze oogcreme maakt vooral gebruik van ingrediënten zoals:

 • Cafeïne: een geheim wapen op vlak van huidverzorging. Cafeïne is afkomstig uit de koffiefamilie en wordt gebruikt om de bloedstroom te bevorderen. Het helpt om de huid strakker te maken en is de daarom de beste oogcrème tegen donkere kringen.
 • Groene thee-extract: groene thee is rijk aan polyfenolen, een stof die de fijne spiertjes onder de huid versterkt voor een gladdere, veerkrachtigere huid.
 • Magnesium: dit mineraal biedt dezelfde verhelderende voordelen als sommige vitamines, terwijl het twee keer zo efficiënt is. Het is meer voedzaam voor de huid dan vitamine C alleen.

Voordelen:

 • Goed voor alle huidtypes
 • Alcoholvrij
 • Trekt snel in

Nadelen:

 • Prijzig

3. Biodermal Oogcrème Wallen & Donkere Kringen – Beste oogcreme tegen wallen

De Biodermal Oogcrème Wallen & Donkere Kringen is eennieuwe oogcrème die, zoals de naam van het product suggereert, ideaal is voor het verdoezelen van wallen en donkere kringen rond de ogen. Het is een lichte oogcrème die vooral geschikt voor rijpe huiden.

De zone rond de ogen is immers bijzonder kwetsbaar omdat we vaak knipperen, fronsen en lachen. De huid onder onze ogen steeds in beweging. Daarom verschijnen in deze zone de eerste tekenen van huidveroudering, waardoor je er vermoeid gaat uitzien. De beste oogcrème tegen rimpels van Biodermal is super effectief om dit probleem te behandelen, zeker als je deze goede crème elke ochtend en avond aanbrengt.

Een oogcrème die belooft om ouderdomstekens te bestrijden

Deze goede oogcrème bevat een effectieve combinatie van ingrediënten die wallen en donkere kringen zichtbaar vermindert, maar die ook rimpels en fijne lijntjes vervaagt. De Biodermal Oogcrème Wallen & Donkere Kringen is rijk aan vitamines en verstevigt de huid. Bovendien biedt deze formule ook de volgende voordelen:

 • Peptiden & diverse vitaminen voor huidversteviging.
 • pH huidneutraal voor minder huidirritatie.
 • Geurloos
 • Dierproefvrij, voor wie het belangrijk vindt om een ethisch product te kopen.

Deze beste oogcrème moet wel gedurende een lange tijd regelmatig gebruikt worden om het verschil te maken: verwacht geen snelle wonderen. Deze oogcreme is ook minder geschikt voor droge huidtypes, die meer baat hebben aan een product dat echt hydrateert.

Voordelen:

 • Trekt snel in
 • Rijke aan natuurlijke vitamines
 • Verstevigd de huid

Nadelen:

 • Prijzig
 • Niet geschikt voor droge huid
 • Verandering verschijnt langzaam

4. Biodermal Anti Age Oogserum – Beste oogcreme tegen rimpels

Aan de ingrediëntenlijst van de Biodermal Anti Age Oogserum te zien, is deze oogcrème goed voorzien aan nuttige ingrediënten. Wat zeer interessant is, is het feit dat er heel wat nuttige werkzame stoffen verstopt zitten in de ingrediëntenlijst van deze goede oogcrème. Deze hebben stoffen hebben een hypoallergeen effect:

 • Cypergras
 • Vitamine E en witte thee-extract tegen kraaienpootjes en huidveroudering.
 • Natuurlijke peptiden uit soja en rijst om de zichtbaarheid van wallen en kringen te verminderen.

De oogcrème is gemakkelijk te doseren dankzij het pompje en kan gemakkelijk een zestal weken mee. Dat is bijzonder lang voor een kleine tube oogcrème.  Zoals steeds moet je geen mirakels verwachten van een product dat belooft om tekenen van veroudering te verminderen. Je moet deze beste oogcrème tegen rimpel vooral regelmatig aanbrengen om het verschil te merken.

Effectieve gezichtsverzorging voor Anti Age oogserum.

Om het meeste effect uit je Biodermal Anti Age Oogserum te halen, moet je een paar stappen integreren in je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Alles begint met een propere huid. Begin met het verwijderen van je dagelijkse make-up, zweet, vuil en dode huidcellen. Op die manier kan dit schoonheidsproduct beter doordringen in je huid. Hier zijn de 4 stappen die je moet volgen:

 1. REINIG je huid met een reinigingsmelk, -mousse of facewash.
 2. VERSTEVIG je huid met een lotion. Het herstellen van de pH-waarden van je huid zorgt ervoor dat de producten, zoals dagcreme, nachtcreme of oogcreme, beter in je huid dringen.
 3. VOED je huid met een paar druppels P-CL-E serum of P-CL-E olie.
 4. VERZORG je huid met een goede dagcrème of met een herstellende nachtcrème.

Voordelen:

 • Hypoallergeen product
 • Veel natuurlijke producten

Nadelen:

 • Prijzig

5. Vichy Mineral 89 oogcreme – Beste oogcreme tegen donkere kringen

Vichy Mineral is een Frans merk dat een prachtig flesje op de markt gebracht heeft. Het grootste voordeel van deze beste oogcrème is dat het een bijzonder lichte en niet-plakkerige textuur heeft. Lekker handig voor mensen met een vette huid! Bovendien wordt deze geweldige oogcrème snel door de huid geabsorbeerd.

Daarom is Vichy Minéral 89 een goede primer voordat je make-up of andere cosmetische producten aanbrengt op jouw gezicht. Je kan deze goede oogcrème ook niet alleen overdag gebruiken, maar ook tijdens je nachtslaap.

Hoe gebruik je de Vichy Mineral 89 het best?

Je kan de beste oogcrème tegen wallen van Vichy Mineral het best volgens deze 3 stappen aanbrengen.

 1. Eerst breng je druppel oogcrème op je vingertoppen. Deze verspreid je dan rond elk oog. Ga zeker drie keer rond elk oog.
 2. Vervolgens druk je zachtjes met een rollende beweging nog wat meer druppels in de oogcontouren om de zwelling rondom je ogen te verminderen.
 3. Tenslotte strijk je de crème glad door met je vinger van de binnenkant naar de buitenkant van je ooglid te glijden.

De Vichy Minéral 89 beste oogcrème is vooral bedoeld om de huid rond je ogen dagelijks te versterken, voor een frissere blik. Deze goede oogcrème werd gemaakt voor fragiele, dunne en vaak drogere huid, en dat voor een leuke prijs!

Voordelen:

 • Prijskwaliteit
 • Hydraterend
 • Pompje is ideaal om te doseren

Nadelen:

 • Niet geschikt voor alle huiden

Beste oogcreme conclusie

Het is niet eenvoudig om de perfecte oogcrème te vinden die alle anderen overtreft. Dat heeft te maken met het feit dat elke goede oogcrème bij een specifiek huidtype past. Veel mensen hebben ook last van allergieën en gevoeligheden. Onze conclusie mag je dus zeker niet als medisch advies beschouwen. Je moet een goede oogcrème altijd eerst testen op je eigen huid en nagaan of deze voor jou geschikt is.

Verwacht geen wonderen: je zal een oogcreme eerst een aantal weken moeten uittesten voordat je conclusies trekt. Het is belangrijk dat je tijdens die periode elke dag op een regelmatig tijdstip je oogcrème aanbrengt.

Wij hebben aan het begin van dit artikel beloofd om je te helpen met het kiezen van een goede oogcrème. De Biodermal Oogcrème krijgt in deze productselectie onze voorkeur. Dit product lijkt op een eenvoudige basiscrème, maar doet wat het moet doen, zonder valse beloftes. De tube is spotgoedkoop en gaat lang genoeg mee om de effecten ervan te kunnen uittesten. Wij zijn er absoluut tevreden mee en vinden Biodermal Oogcrème de beste oogcreme test aankoop uit onze selectie!

Koopgids: waar moet je op letten bij het kopen van de beste oogcreme?

Eerst en vooral moet je weten dat er geen onderzoek bestaat waaruit blijkt dat de huid van de oogcontouren andere ingrediënten nodig heeft dan de rest van het gezicht. Het is waar dat de huid rond de ogen gevoeliger is dan de rest van de huid, maar aan de andere kan moet je het volledige gezicht behandelen met crèmes die geen irritatie of allergische reacties veroorzaken. Voordat je een goede oogcrème koopt, is het dus belangrijk om rekening te houden met de volgende eigenschappen.

Ingrediënten: het is zorgwekkend dat veel goede oogcrèmes irriterende ingrediënten bevatten, zoals geurige plantenoliën, synthetische geurstoffen of sensibiliserende plantenextracten, die allemaal ontstekingen kunnen veroorzaken en veroudering in de hand werken. Wat de huid rond je ogen écht nodig heeft zijn antioxidanten, versterkende ingrediënten en huidherstellende ingrediënten, het liefst in een verzachtende, geurloze formule.

 • Hyaluronzuur: hyaluronzuur, dat van nature in de huid voorkomt, trekt water aan. Dit zuur helpt de huid om te hydrateren. Vaak zijn rimpels onder de ogen het gevolg van de uitdroging van de huid. Hyaluronzuur helpt daarom om veroudering af te remmen. Let op de aanwezigheid van dit ingrediënt als huidhydratatie jouw grootste probleem is.
 • Peptiden: koperpeptiden, polypeptiden en oligopeptiden dringen in de huid en helpen hyaluronzuur en collageen op te bouwen. Deze structurele eiwitten houden cellen en weefsels als lijm bij elkaar, waardoor rimpels minder zichtbaar worden.
 • Retinol: deze vitamine A-derivaat stimuleert de collageenproductie en bevordert de celvernieuwing. Omdat de huid onder de ogen zo gevoelig is, is het beter om producten te kiezen met een lage concentratie aan retinol.
 • Zonnebrandcrème: zonder de juiste bescherming breken Uv-stralen collageen af en verouderen ze je huid. Helaas is SPF niet altijd te vinden in de meeste goede oogcrèmes.
 • Antioxidanten: vitamine C en E, ferulinezuur en bessenextracten helpen oxidatieve stress als gevolg van Uv-stralen of vervuilende stoffen te verminderen. Antioxidanten verminderen ook de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels.

Doel: veel goede oogcrème producenten overdrijven eindeloos wanneer ze beweren dat hun producten helpen tegen donkere kringen, wallen en huidverslapping. Daarom proberen we constant nieuwe oogcrèmes uit: vaak blijkt dat je laatste crème niet werkt. Afhankelijk van de oorzaak van de donkere kringen en wallen, kan een oogcrème slechts een beperkt aantal dingen doen. Gebruik dus het juiste product voor het juiste probleem.

 • Als de wallen het gevolg zijn van vetkussentjes die onder het oog zijn verschoven (kenmerkend voor oudere huid), dan bestaan er geen crèmes ter wereld die dat kunnen verhelpen. Als de wallen het gevolg zijn van vochtophoping of een gebrek aan slaap, dan kan een verzachtende crème rond de ogen helpen, maar je zal vooral veranderingen in je levensstijl moeten aanbrengen om echt een verschil te merken. Je moet bijvoorbeeld voldoende slapen, minder alcohol drinken, minder zout innemen en, als allergieën een deel van het probleem zijn, antihistaminica nemen.
 • Als de wallen rond de ogen het gevolg zijn van irritatie en zonneschade, dan kan een goed samengestelde oogcrème het verschil maken door de huid te genezen en ontstekingen te verminderen. Een oogcrème met omega vetzuren en ceramiden helpt om de gevoelige huid te kalmeren en de huidbarrière te versterken.
 • Voor donkere kringen moeten alle producten die je rond je ogen aanbrengt een zonnefilter bevatten. (iets wat in de meeste goede oogcrèmes ontbreekt). Zowel overdag als ‘s nachts moet je oogcreme melanine-remmende ingrediënten bevatten die de huidskleur te verbeteren. Dit kan echt het verschil maken!

Bijwerkingen: sommige producten kunnen huidirritatie, uitslag, een branderig gevoel of roodheid veroorzaken. Zorg ervoor dat je de productinstructies aandachtig leest en opvolgt om negatieve bijwerkingen te vermijden. Het kan helpen om producten te kiezen die geen allergische reacties veroorzaken.