Kan jij je inbeelden om een dagje zonder mascara uit te gaan? Als het antwoord neen is, dan ben je eigenlijk zoals alle andere vrouwen. Lipstick kan je wel eens vergeten. Foundation kan gemakkelijk vervangen worden door een dagcrème. Maar het aanbrengen van mascara wordt beschouwd als het meest essentieel onderdeel van make-up! Daarom wordt de beste mascara beschouwd als het allerbelangrijkste schoonheidsproduct voor vrouwen.

Volgens bepaalde statistieken brengt elke vrouw bijna dagelijks mascara aan. Als ze dat niet doen, hebben ze meestal valse wimpers op. Welke conclusie kunnen we hieruit trekken? Wel, we kunnen ons bijna geen leven meer voorstellen zonder een goede mascara.

Hoe kies je de beste mascara voor je ogen?

Je kan het gewenste effect voor je wimpers niet krijgen zonder het juiste gereedschap. Maar met zoveel keuze en zoveel verschillende vormen borsteltjes kan het kiezen van de perfecte mascara een nachtmerrie worden. Hoe weet je nu of je moet kiezen voor een borstel met een zandloper-, bol- en golvende vorm? Welke ingrediënten zijn van belang bij het kiezen van de beste mascara?

Omdat wij jou zoals steeds het leven willen vergemakkelijken, hebben wij een selectie gemaakt met de 5 beste mascara op de markt. Wij hebben ze voor jou uitgebreid getest en op het einde van dit artikel hebben wij de best geteste mascara voor jou gekozen.

Als je nog steeds twijfels hebt, kan je nadien onze mascara koopgids lezen. In deze koopgids vind je allerlei nuttige informatie over het kiezen van de beste mascara in de winkel. Lees nu verder en ontdek meer over de goede mascara’s die wij voor jou geselecteerd hebben!

Inhoudsopgave

Top 5 mascara’s

ProductEffectWaterproofSoort borstel
Maybelline New York – Lash Sensational Sky HighVerlenging & VolumeNeeKort
L’Oréal Paris – Bambi XXL OversizedVerlenging & VolumeNeePuntig
MAS LASH SENS.WSB BLVolumeJaGebogen
Max Factor Divine LashesVerlenging & VolumeNeeZandloper
Lash Princess False Lash Effect MascaraVerlenging & VolumeJaKam

1. Maybelline New York – Lash Sensational Sky High – Beste koop mascara

De Lash Sensational Sky High beste mascara van Maybelline biedt volume en de onweerstaanbare extensie van je wimpers. Het flexibele, Flex Tower kunststof-mascaraborstel is zodanig flexibel dat elk wimperhaartje van wortel tot punt wordt meegenomen, voor een vollere look.

Deze wasbare mascara wordt verrijkt met bamboe-extract en vezels die lange, volle wimpers niet verzwaren. Deze beste essence mascara werd getest op allergieën en is geschikt voor gevoelige ogen en dragers van contactlenzen.

Natuurlijk ogend volume voor je wimpers

Voor een optimaal resultaat moet je het flexibele borsteltje van Maybelline Lash Sensational Sky High mascara tegen je wimpers houden en de mascara van de wortel tot aan de punt herhaaldelijk verlengen, tot wanneer je het gewenste volume en de gewenste lengte hebt bereikt.

De Lash Sensational Sky High is spotgoedkoop, maar is toch een goede mascara als je je ogen wil ophelderen met een sensationeel, natuurlijk ogend volume voor je wimpers. Het kunststof-borsteltje is van goede kwaliteit en de kleine afmetingen zorgen ervoor dat de kleinste wimpers niet buiten bereik blijven.

Voordelen:

 • Flexibel kunststof
 • Borsteltje dat alle wimpers kan bereiken
 • Formule met bamboe
 • Extract en vezels
 • Goedkoop

Nadelen:

 • Niet waterproof

2. L’Oréal Paris – Bambi XXL Oversized – Best geteste mascara

De nieuwe Bambi Eye Oversized mascara zorgt voor een XXL “Bambi”-effect, voor een verleidelijke wimperlengte en een ongelooflijk volume! Deze beste mascara van L’Oréal onderscheidt zich van andere goede mascara op de markt dankzij:

 • Een XXL wimpervolume dat bereikt wordt dankzij het toevoegen van collageen, een stof die bij contact met de wimpers een opzwellingsffect creëert.
 • Een indrukwekkende wimperlengte dankzij de ultra-elastische formule van deze mascara. Een subtiel evenwicht van soepele, structurerende was omhult en kromt de wimpers.
 • Een Ultra-diepe zwarte kleur dankzij een hoge pigmentconcentratie.
 • Het fijne borsteltje volgt de vorm van de ogen en krult alle wimpers.

XXL krulformule voor een verbluffend wimpereffect

De ultra-elastische formule zorgt voor een XXL “Bambi”-effect, zonder dat er klonters ontstaan in de wimpers. De formule is bovendien verrijkt met Ceramide R, een actief ingrediënt dat door L’Oréal onderzocht werd en de wimpers herstelt en beschermt tegen veroudering en beschadiging. Deze goede mascara is ook geschikt voor lensdragers.

Voordelen:

 • Ultra-elastische formule tegen klonters
 • Zeer fijn borsteltje voor detailwerk
 • Ceramide R voor bescherming wimpers

Nadelen:

 • Niet waterproof

3. MAS LASH SENS.WSB BL – Beste waterproof mascara

De tweede Maybelline mascara uit onze selectie is de Lash Sensational High Sky Very Black goede mascara. Met deze beste mascara voor lange wimpers krijg je een meer uitgewaaierd volume met een zacht en sensueel eindresultaat. De formule is verrijkt met rozenbottelolie. Deze goede mascara is nog meer bijzonder omdat:

 • De waaiervormige borstel elke wimper onthult en voor een soepele mascara applicatie zorgt.
 • Je probleemloos meerdere laagjes goede mascara kan aanbrengen.
 • Je deze mascara in combinatie met een goede primer kan gebruiken voor extra zichtbare wimperlengte.

Beste waterproof mascara zonder klonters

vorming van klonters. Het grootste voordeel van deze goedkope mascara is misschien wel het feit dat dit ook één van de beste waterproof mascara formules is. Dit is een ongelooflijk voordeel, omdat veel vrouwen problemen hebben met mascara die gemakkelijk uitloopt.

De waaierborstel van deze beste mascara voor lange wimpers heeft ook tien lagen borstelharen, waardoor wimpers van alle lengtes worden uitgespreid, voor een prachtig waaiereffect. Alleen jammer dat het borsteltje zo groot is. Detailwerk wordt op die manier wat lastiger gemaakt, maar dit kan geen probleem zijn voor iemand die een stabiele hand heeft.

Wij kunnen vooral niet geloven dat de beste waterproof mascara van Maybelline zo goedkoop is. Je verliest er niets aan om deze goede waterproof mascara even uit te proberen!

Voordelen:

 • Waterproof
 • Waaierborstel voor waaiereffect
 • Goedkoopste mascara

Nadelen:

 • Grote borstel

4. Max Factor Divine Lashes – Beste mascara voor lange wimpers

De Max Factor Divine Lashes mascara zorgt ervoor dat je wimpers met elk laagje mascara wat meer volume krijgen. De vloeibare en lichte formule zorgt ervoor, samen met het uitzonderlijk zachte borsteltje, dat er geen mascara klonters ontstaan op jouw wimpers. Deze beste mascara voor lange wimpers is verrijkt met panthenol. Panthenol versterkt, vlekt niet en brokkelt niet af.

Zoals de meeste mascara’s tegenwoordig, is ook de Max Factor Divine Lashes mascara geschikt voor lensdragers. Je kan zeer spectaculaire effecten creëren voor je wimpers met behulp van deze beste essence mascara. Ondanks het feit dat deze mascara niet echt waterproof is, vonden wij dat de mascara lang meeging, ook wanneer je zweet of in een vochtige omgeving bent.

Goddelijk zacht, voor een ultra onweerstaanbaar effect

De Max Factor Divine Lashes mascara zorgt voor oogverblindende, lange en volumineuze wimpers die onweerstaanbaar zacht aanvoelen. Met deze ultra lichte goede mascara kan je een onweerstaanbaar, dramatisch en volumineus wimpereffect creëren. Hier zijn nog een paar tips voor het aanbrengen van deze goede mascara:

 1. Kantel je hoofd lichtjes naar achteren en kijk met je ogen naar beneden.
 2. Breng de mascara aan op je wimpers van onder naar boven, door korte zijwaartse zigzagbewegingen te maken. Begin altijd met de bovenste wimpers.
 3. Voordat je de volgende laag aanbrengt, moet je wachten tot de vorige is opgedroogd.
 4. Herhaal deze stappen tot je het gewenste volume hebt bereikt.

Voordelen:

 • Fijnen zacht borsteltje
 • Vloeibare formule die gemakkelijk aangebracht wordt

Nadelen:

 • niet waterproof

5. Lash Princess False Lash Effect Mascara – Beste essence mascara

Lange en verleidelijke wimpers: dat is de droom van elke vrouw. Vaak worden tientallen tubes uitgeprobeerd voordat je er eentje vindt die voldoet aan je eisen. Meestal betekent dit dat een mascara je wimpers moet kunnen verlengen, voller maken of krullen. Helaas bestaan er zelden goede mascara’s die alles in één keer doen.  De Lash Princess False Lash Effect Mascara zou wel eens een uitzondering op de regel kunnen zijn.

Wij hadden niet verwacht dat deze mascara zo goed zou werken en dezelfde resultaten geeft als een duurdere formule van een fancy merk. Deze goede mascara zorgde er meteen voor dat wimpers er langer en voller gingen uitzien. Bovendien werden alle kleinste wimpertjes goed gescheiden van elkaar.

Het enige dat wij wat misten, was een mooie krul in de wimpers. De Lash Princess False Lash Effect Mascara zorgde desondanks wel voor meer definitie van de wimpers.

Een goede waterproof mascara die niet moet onderdoen voor dure merken

Ook het borsteltje was fijn om te gebruiken: na een paar laagjes mascara was de finish erg glad. Wij waren vooral onder de indruk dat er amper een klontertje te zien was

Tot slot viel ons op dat de mascara helemaal niet schilfert. Er bleven ook helemaal geen mascaravlekken over! Dit kan soms een probleem zijn bij budgetvriendelijkere mascara’s, maar er was hier deze keer niets van te merken.

De Lash Princess False Lash Effect Mascara bewijst volgens ons dat goedkopere mascara’s eigenlijk helemaal niet hoeven onder te doen voor duurdere merken. De lage prijs zorgt er ook voor dat je zonder aarzelen de tube kan kopen en uitproberen, terwijl je bij een duurder merk twee keer zal moet nadenken voordat je investeert.

Voordelen:

 • Waterproof
 • Alle wimpers worden goed van elkaar gescheiden
 • Duurt een hele dag

Nadelen:

 • Wimpers worden niet goed gekruld

Beste mascara – Conclusie

Wij hebben de Lash Princess False Lash Effect Mascara van Maybelline gekozen als beste mascara. Deze beste waterproof mascara is spotgoedkoop in vergelijking met andere merken en behaalt toch een hoge standaard op vlak van kwaliteit en eindresultaat. De formule vlekt niet, schilfert niet, klontert niet en gaat een hele dag mee. Alsof dat nog niet genoeg is, blijkt deze beste mascara ook nog eens waterproof te zijn. Wat kan je eigenlijk nog meer wensen van een goede mascara?

Wij geven je nog een goede tip mee: gooi oude borsteltjes van andere mascara niet weg! Door ze bij te houden kan je het meeste uit deze goede mascara halen. Voor elk soort effect kan je gewoon een ander borsteltje gebruiken.

Koopgids: waar moet je op letten bij het kopen van de beste mascara?

Een goede mascara is net zo belangrijk als een favoriet parfum of kleed. Het kan lastig zijn om de juiste te vinden, maar eenmaal je die gevonden hebt, ga je nooit meer terug. Deze koopgids geeft een overzicht van de verschillende soorten mascara die op de markt bestaan, zodat je de beste mascara voor je ogen kan vinden. Lees verder, en ontdek welke beste mascara bij jou past!

Welke soorten mascara’s bestaan er?

Verlengende mascara: de beste verlengende mascara zorgt ervoor dat zelfs de kleinste wimpers langer lijken. Deze formules worden direct bij de wimperaanzet aangebracht om ze te laten opvallen. Dit is ideaal als je bijzonder korte of wispelturige wimpers hebt.

Krullende mascara: aan de hand van krulmascara, kan je met slechts een paar laagjes een intense look creëren. Deze goede mascara is geschikt voor vrouwen met rechte of slecht gedefinieerde wimpers. Ze bevatten filmvormende polymeren die samentrekken wanneer ze worden aangebracht, waardoor ze helpen om een vorm te geven aan te wimpers. Het borsteltje van dergelijke mascara is meestal licht gebogen, zodat de gewenste omtrek in je wimpers nagebootst kan worden.

Waterproof mascara: goede waterproof mascara bevat minerale olie en was, zodat de formule goed kan blijven zitten op je wimpers. Deze beste mascara is speciaal gemaakt om te weerstaan aan onvoorspelbare weersomstandigheden, zweet en tranen. Ze kunnen jouw look redden wanneer je last hebt van vette oogleden, waardoor je mascara voortdurend uitloopt.

Volumiserende mascara: een volumiserende mascara heeft dichte borstelhaartjes die ervoor kunnen zorgen dat de mascara tot bij de wortels kan doordringen, en zo de wimpers kan omhullen en van elkaar scheiden. De speciaal gekozen ingrediënten zijn ideaal voor dunne of slappe wimpers hebt, want ze bevatten siliconenpolymeren en speciale was die je wimpers liften en volume geven.

Wimper-definiërende mascara: dit is de beste mascara voor korte en rechte wimpers. Wimper-definiërende formules bieden alle voordelen van andere mascara’s in één product: ze zorgen voor meer volume, lengte en kleur. Ze hebben meestal een dikkere en zwaardere formule met filmvormende polymeren die voor extra dikte zorgen. Ze hebben ook sterkere pigmenten die zorgen voor een verlengend effect.

Hypoallergene mascara: de beste mascara’s voor gevoelige ogen zijn hypoallergeen. Dit betekent dat de samenstelling van deze formules de ogen niet irriteren. Zoek vooral naar mascara met voedende ingrediënten, zoals aloë en vitamine E, om je kwetsbare wimpers nog wat extra te beschermen.

Waar moet je nog naar uitkijken?

Gemakkelijk aan te brengen: niets is zo vervelend als een goede mascara waarvan het borsteltje te groot is. Kleine borsteltjes zijn gemakkelijker te hanteren. Zo hoef je niet te vrezen voor ene klonterig eindresultaat.

Blijft lang zitten: het is belangrijk dat een mascara de hele dag blijft staan. Je kan niet de hele tijd nieuwe mascara blijven aanbrengen. Zoek daarom naar ingrediënten van hoge kwaliteit. Deze zijn essentieel om kleur en lengte aan de wimpers te geven. Het is ook belangrijk om schadelijke producten zoals parabenen te vermijden.

Gemakkelijk te verwijderen: niets is erger dan veel tijd te moeten spenderen aan het schoonvegen van je ogen, vooral als je moe bent en gewoon wil gaan slapen. Het is bovendien zeer schadelijk voor je ogen om mascara te dragen die op hardnekkige wijze verwijdert moet worden.

Snel drogen: in deze hectische tijden, wil je zeker niet te lang wachten tot je mascara droog is. Een goede mascara is er één die langzaam genoeg droogt zodat je meer laagjes kan aanbrengen, maar ook snel genoeg droogt zodat je geen uren hoeft te wachten.

Klontert niet: goede mascara met verzachtende hydraterende olijfolie kunnen een volledig bedekte look creëren van de wortels tot de aan de uiteinden van de wimpers. Dit voorkomt klonters als gevolg van de hydraterende factor in de formule. Zoek formules die fluïde genoeg zijn.

Oude borsteltjes: gooi oude borsteltjes nooit weg. De kwaliteit van een mascara heeft meer te maken met de formule en ingrediënten die gebruikt worden, dan met het borsteltje zelf. Vaak moet je ook meerdere borsteltjes gebruiken om het gewenst effect te bereiken. Het is dus een goed idee om borstelcollectie op te bouwen die je nadien kan gebruiken met jouw lievelingsmascara.