Kom jij ook niet vooruit zonder dat je eerst een kop koffie hebt gehad? Dan is alleen de beste koffiemachine voor thuis goed genoeg. Daarmee zet je de lekkerste koffie, espresso of cappuccino die je helpt om de dag door te komen.

Met verse koffiebonen zet je de lekkerste koffie, dat weet iedereen. Er gaat niets boven de geur van koffiebonen en vers gezette koffie. Wil jij ook elke dag beginnen met echt lekkere koffie? Dan heb je een koffiezetapparaat nodig wat wel raad weet met koffiebonen. De beste koffiemachine met bonen maalt de bonen namelijk eerst voor je fijn en maakt er daarna een geurige kop koffie van. Mmmm!

Hoe gebruik jij je koffiemachine?

Voordat je een koffiemachine gaat kopen, bedenk dan hoe je het apparaat gaat gebruiken. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten koffiezetapparaten te koop. Zet je altijd koffie op je aanrecht? Dan is een compact koffiezetapparaat met of zonder filter het handigst. Misschien heb je een moderne keuken waarin alle apparaten netjes weggewerkt zijn en wil je weten wat de beste inbouw koffiemachine is. Sommige apparaten malen ook de koffiebonen, of ze hebben een ingebouwde melkopschuimer voor een lekker romig laagje op je koffie.

Wat is de beste koffiemachine?

Omdat wij net zo dol zijn op koffie als jij, vroegen we ons af: wat is de beste koffiemachine? We hebben hier 5 koffiemachines voor je beoordeeld, zodat je snel ziet wat een goede koffiemachine is. We hebben in deze review geen volautomaten getest, maar hier kun je vinden welke volautomaat koffiemachine als beste getest is. In onze Koopgids lees je bovendien wat er allemaal meespeelt bij de keuze van de beste koffiemachine.

Inhoudsopgave

Top 5 koffiemachines

ProductGeschikt voor koffiebonenKoffiesterkte instelbaarIncl. melkopschuimer
WMF Lumero – PistonmachineNeeJaJa
Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40JaJaJa
Philips Senseo Eco-model HD6552/38NeeNeeNee
Siemens CT636LES6JaJaJa
JURA S8 Chroom (EA)JaJaJa

1. WMF Lumero – Pistonmachine – Best geteste koffiemachine

Met deze pistonmachine bepaal je zelf hoe je kopje espresso smaakt. Dit is een halfautomaat, je moet dus een paar handelingen zelf doen, zoals bonen malen. Je duwt de gemalen koffie aan en draait de filterhouder in de machine. Daarna zet dit apparaat de koffie. Deze WMF Lumero is een kleine pistonmachine van 30,4 cm hoog die makkelijk op je aanrecht past. Door de LED-verlichting zie je ook in een donkere keuken snel waar dit mooie koffiezetapparaat staat. Handig als je altijd vroeg opstaat. Deze eigenschappen zorgen voor dat extra lekkere kopje espresso:

 • door een vermogen van 1400 Watt en een druk van 15 bar komen alle aroma’s van de koffiebonen in je koffiekopje terecht
 • je kunt zelf de temperatuur instellen met de bedieningsknop aan de zijkant
 • het water is altijd vers

Het ontwerp van deze koffiemachine won in 2019 de Red Dot Design Award in de categorie Product Design. Dat staat dus schitterend in jouw keuken.

Met deze koffiemachine zet je snel een lekker bakje koffie

Soms wil je gewoon snel koffie zetten. Met deze Lumero kan dat. Het thermoblock warmt het water in 30-40 seconden op en houdt de kopjes warm bovenop de machine. Per kopje krijg je 65 ml koffie, dat is voor sommige koffieliefhebbers te weinig. Wil je graag melkschuim of hete melk in je koffie? Gebruik dan het regelbare stoompijpje wat je zowel links als rechts kunt gebruiken. Zo maak je snel een heerlijke cappuccino of Latte macchiato.

Wil je een koffieapparaat wat design combineert met functionaliteit? Kies dan voor deze WMF Lumero Pistonmachine.

Voordelen:

 • Mooi design
 • Smaakvolle espresso
 • Makkelijk te bedienen

Nadelen:

 • Het apparaat maalt niet zelf de bonen
 • Kleine kopjes koffie
 • Je kunt maar een paar soorten koffie zetten

2. Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40 – Beste bonen koffiemachine

Deze Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40 espressomachine is een koffiemachine waar je geen dure koffiecapsules voor nodig hebt. Dit is bijvoorbeeld bij nespresso machines wel het geval. Met deze Philips LatteGo zet je gewoon koffie van lekkere verse bonen. Met het intuïtieve touch display kun je 3 verschillende instellingen kiezen en zo het kopje koffie zetten wat jij het lekkerste vindt. Dit apparaat is handig in gebruik door de volgende eigenschappen:

 • dankzij het AquaClean filter zet je tot 5.000 kopjes koffie zonder te hoeven ontkalken
 • 100% keramische molens voor duurzaam koffie malen
 • Met My Coffee Choice pas je de sterkte van je koffie zelf aan

Met dit apparaat zet je 2 kopjes koffie of 1 kopje cappuccino tegelijk. De cappuccino wordt automatisch gemaakt, na 1 druk op de knop.

De beste koffiemachine voor zacht melkschuim

Voor een zacht melkschuimlaagje gebruik je het LatteGo melksysteem. Dit 2-delige melksysteem heeft geen buizen of verborgen delen en kan in de vaatwasser of onder de kraan afgespoeld worden. In 15 seconden is het weer schoon. Het systeem bestaat uit een afneembaar bakje wat je vult met melk en wat in de koelkast bewaard wordt.

Je zit niet snel zonder koffie, want het waterreservoir is groot. Om het te vullen, moet je het wel uit het apparaat halen en na het vullen weer terugplaatsen. Dit kan er op termijn voor zorgen dat het ventiel gaat lekken. Het opvangbakje zit snel vol, maar is wel makkelijk te verwijderen.

Wil je een koffiemachine die allerlei soorten koffie met één druk op de knop kan zetten? Dan is deze Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40 espressomachine echt iets voor jou.

Voordelen:

 • Makkelijk in gebruik
 • Zelf de koffiesterkte instellen
 • Incl. melkopschuimer

Nadelen:

 • Waterreservoir moet je loshalen om te vullen
 • Apparaat zet maar 1 kopje cappuccino
 • Opvangbak zit snel vol

3. Philips Senseo Eco-model HD6552/38 Koffiepadmachine – Best koop koffiemachine

Milieubewust koffiezetten? Dat doe je met deze Philips Senseo Eco. Dit koffiezetapparaat is de beste koffiemachine voor thuis omdat het zoveel mogelijk van gerecycled plastic is gemaakt. Dat is beter voor het milieu en het vermindert de CO2-voetafdruk. Wat meehelpt, is de automatische uitschakeling in ecomodus, waarmee het apparaat in 5 minuten uitschakelt. Dit levert een energiebesparing van 25% op.

Haal meer uit je koffiepads met deze Philips Senseo Eco koffiemachine

Deze Senseo haalt de meeste smaak uit je koffiepads dankzij de koffieboost-technologie. Hierbij gaat het hete water via 45 aromagaatjes door de koffiepad heen. Dit geeft niet alleen lekkere koffie, maar het gaat ook heel snel. In minder dan 1 minuut zet je zo 1 of 2 kopjes heerlijke SENSEO® koffie. Helaas is de koffietuit niet instelbaar op je favoriete mok of kop, dus je zult een koffiemokje moeten vinden wat er precies onder past.

Deze Senseo heeft de volgende pluspunten:

 • met de pads maak je verschillende soorten koffie, chocomel en thee
 • het water wordt goed heet
 • makkelijk te bedienen

Wil je allerlei warme drankjes maken met 1 apparaat? Dan is deze Philips Senseo Eco de beste keus voor jou.

Voordelen:

 • Makkelijk te bedienen
 • Gemaakt van gerecycled materiaal
 • 2 kopjes koffie tegelijk zetten

Nadelen:

 • Geen melkopschuimer
 • Koffiesterkte niet instelbaar
 • Koffietuit niet instelbaar

4. Siemens CT636LES6 – De beste inbouw koffiemachine

Met een inbouw koffieapparaat heb je geen los apparaat meer op je aanrecht staan. Je keuken oogt daardoor modern en netjes. Met deze Siemens inbouw koffiemachine zet je niet alleen 2 espresso’s, maar óók 2 cappuccino’s of latte macchiato’s met 1 druk op de knop. Hou je van hete koffie? Met de heetwaterfunctie verwarm je je kopje voor, zodat je espresso minder snel afkoelt. Deze Siemens inbouw koffiemachine zet de lekkerste koffie dankzij de volgende eigenschappen:

 • groot waterreservoir van 2,5 liter
 • geschikt voor gemalen koffie en koffiebonen
 • inclusief melkopschuimer

Dit apparaat waarschuwt als je het water moet bijvullen of als de lekbak vol is. Bij het spoelen wordt wel veel water gebruikt waardoor het reservoir sneller leeg raakt.

Altijd een perfect bakje koffie

Deze inbouw koffiemachine kan voor 8 personen onthouden welke koffie ze lekker vinden. Sla de perfecte sterkte, hoeveelheid en temperatuur op en je hoeft nooit meer iets in te stellen. Je favoriete bakje koffie wordt dan met 1 druk op de knop voor je gezet. Via het touchscreen kleurendisplay heb je snel toegang tot je eigen profiel met jouw favoriete recepten. De espresso heeft een lekkere volle smaak. En krijg je bezoek? Geen probleem, want met dit apparaat tap je moeiteloos het ene bakje na het andere.

Voordelen:

 • Veel koffievarianten
 • Slaat 8 koffierecepten op
 • Groot waterreservoir

Nadelen:

 • Gebruikt veel water bij spoelen
 • Lekbakje is vrij klein
 • Melkaansluiting kwetsbaar

5. JURA S8 Chroom (EA) – De beste JURA koffiemachine

Vanaf de bank een kop koffie zetten? Dat kan met de app van deze volautomatische JURA S8 Chroom koffiemachine. Je kunt natuurlijk ook naar de machine toe lopen en bedienen via het gebruiksvriendelijke touchscreen kleurendisplay. Via dit display zet je snel je favoriete kopje koffie. Er zijn 15 voorgeprogrammeerde soorten koffie waaruit je kunt kiezen. Maar je kunt ook je eigen koffie voorprogrammeren. Kies bijvoorbeeld voor een warmere espresso of een cappuccino die wat sterker is. De pluspunten van dit apparaat:

 • mooi design
 • professionele Aroma Grinder voor beter koffiearoma
 • voller espresso aroma door speciale zetmethode

Je kunt dit koffiezetapparaat niet gebruiken om tegelijkertijd een cappuccino en een latte macchiato te maken. Je kunt er 1 per keer maken en dat kost dus wat meer tijd.

Deze praktische JURA koffiemachine gebruik je elke dag

Deze koffiemachine van JURA heeft geen warmhoudplaat waarmee je de kopjes voorverwarmt. Daardoor koelt je koffie wat sneller af na het zetten. Na afloop spoelt het systeem zichzelf schoon en dit kost wat extra water. Het voordeel is dat je het zelf niet hoeft te doen. Het waterreservoir bevat 1,9 liter water en het is uitneembaar zodat je het snel kunt vullen voor de volgende kopjes koffie. Dankzij het slimme waterfilter is ontkalken ook niet meer nodig. Handig als je in een gebied met hard water woont.

Wil jij een kwalitatieve koffiemachine waarmee je de lekkerste espresso’s zet? Dan is deze JURA S8 Chroom echt wat voor jou.

Voordelen:

 • Programmeerbaar
 • Op afstand bedienbaar
 • Vol espresso aroma

Nadelen:

 • Geen warmhoudplaat
 • 1 cappuccino tegelijk maken
 • Vrij duur apparaat

De beste koffiemachine – Conclusie

Voor een echt lekker bakje espresso raden wij de WMF Lumero pistonmachine aan. Met dit apparaat voel je je een echte barista. Je doet zelf de gemalen koffie in de machine en maakt de filterhouder vast. Daarna wordt de koffie gezet. Met het stoompijpje verwarm je de melk voor bijvoorbeeld een cappuccino. Maak jij graag een ritueel van het koffiezetten? Dan is dit het perfecte apparaat.

Waarop moet je letten bij de aanschaf van de beste koffiemachine ? – Koffiemachine koopgids

Voordat je op zoek gaat naar de beste koffiemachine, is het goed om even stil te staan bij wat belangrijke kenmerken van een goede koffiemachine. Er zijn namelijk heel veel apparaten te koop in veel verschillende prijsklassen. Hoe kies je daar nu de beste koffiemachine uit? Door jezelf vooraf wat vragen te stellen, kom je al heel dicht bij wat voor jou een goede koffiemachine is.

1.Hoeveel koffie wil je elke dag zetten?

Zet je alleen koffie voor jezelf, of krijg je regelmatig visite? Als je vaak koffie voor anderen zet, dan is het handig als je veel koffie in één keer kunt zetten. De ouderwetse filterkoffiezetapparaten met thermoskan zijn hiervoor heel geschikt. Zet je dagelijks 1-4 kopjes koffie, dan kun je ook kiezen voor een koffiepad machine, een pistonmachine of een inbouwkoffiemachine.

2.Vind je schoonmaken wel of niet leuk?

Ontkalken, water verversen, filters vervangen, het hoort allemaal bij koffiezetten. De volautomaten doen het meeste werk voor je. Ze malen de koffiebonen, zetten de koffie, verwarmen de melk en spoelen het hele systeem door nadat de koffie is gezet. Ze hebben vaak waterfilters waardoor ontkalken ook bijna niet meer hoeft. De traditionele koffiezetapparaten met filters moet je wel regelmatig ontkalken.

3. Hoeveel soorten koffie wil je zetten?

Vroeger kon je 1 soort koffie zetten. Tegenwoordig zijn er apparaten waarin tot 15 soorten koffie zijn voorgeprogrammeerd. En er zijn ook apparaten die daar tussenin zitten. Als je je koffie altijd hetzelfde drinkt, is het niet nodig om zoveel functies op de koffiemachine te hebben. Hou je van afwisseling, of drinkt iedereen bij jou thuis een andere koffie, dan is het wel makkelijk om meerdere soorten te kunnen zetten.

Welke eigenschappen heeft de beste koffiemachine?

Bij het kiezen van de beste koffiemachine zijn er een paar dingen om op te letten. Hieronder zetten we een paar eigenschappen van koffiemachines op een rij, die belangrijk kunnen zijn bij je zoektocht naar het perfecte apparaat voor jou.

Maalfunctie voor koffiebonen – Verse koffiebonen geven heerlijke koffie. Kijk dus of je een koffiemachine wilt die bonen kan malen, of dat je een apparaat wilt wat met filterkoffie werkt. Apparaten waar geen filter, cups of pads voor nodig zijn, leveren veel minder afval op. Het enige afval is het koffiedik, wat gewoon in de groenbak mag.

Melkschuimfunctie – Cappuccino, Latte macchiato, koffie verkeerd….als jij dat ook zo lekker vindt, dan is een stoompijpje op je koffiezetapparaat heel handig. Daarmee kun je de melk opschuimen voor een lekker schuimlaagje op je kopje koffie. Er zijn zelfs apparaten die dat automatisch doen. Zo kun je met 1 druk op de knop koffie met melkschuim maken.

Aantal koffiesmaken – Er zijn apparaten op de markt die veel voorgeprogrammeerde koffiesoorten hebben. Dat is aan de ene kant makkelijk, maar misschien vind je die koffie niet lekker smaken. Bekijk dan welke instelmogelijkheden er zijn om de koffiesmaak handmatig aan te passen. Bij sommige apparaten heb je namelijk meer mogelijkheden dan bij andere.  

Los apparaat of inbouw – Een inbouwkoffiemachine neemt geen plaats in op je aanrecht. Bovendien heeft zo’n apparaat vaak een groot waterreservoir waardoor je veel koffie kunt zetten zonder bijvullen. Inbouw koffiemachines hebben vaak voorgeprogrammeerde functies of zijn met een app te bedienen. Het reinigen gaat vaak ook volautomatisch zodat je nergens meer over na hoeft te denken. Deze apparaten zijn behoorlijk aan de prijs, maar ze gaan vaak vele jaren mee.